آیا شهروندان شیرازی برای مواجهه با بحران هایی چون سیل آماده هستند؟

آیا شهروندان شیرازی برای مواجهه با بحران هایی چون سیل آماده هستند؟

کلیپ کلیپ آموزشی مواجهه با بحران سیل

🔹️کلیپ آموزشی مواجهه با بحران سیل
🔸 تاریخ: ۱۴۰۱
🔹 طراحی در استودیو آتیه نگاران
🔸 طراح مهندس جواد مؤمن‌زاده
🔹 نریشن آقای اتابک
🔸️سفارش: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز

آیا شهروندان شیرازی برای مواجهه با بحران هایی چون سیل آماده هستند؟

سیل از آن دسته پدیده های طبیعی است که اگر ما شهروندان برای مواجهه با آن آمادگی لازم را نداشته باشیم، می تواند به یک بحران جدی تبدیل شود. داشتن آمادگی لازم برای مواجهه با بحرانی چون سیل، به صورت کامل در حیطه اختیار و عمل شهروندان نیست و قطعا طراحی و معماری شهری و نحوه شهرسازی باید به گونه ای باشد که بتواند از پدیده هایی چون آب گرفتگی معابر، جاری شدن سیل در خیابان ها و مسدود شدن راه ها در هنگام بارندگی جلوگیری کند.

اما به راستی نقش شهروندان در مواجهه با بحران هایی چون سیل چیست و رفتار شهروندی آنها تا چه حد می تواند به کاهش آسیب ها و مخاطرات این قبیل بحران ها کمک کند؟
طی روزهای اخیر، بارندگی شدید در شیراز موجب جاری شدن سیل در برخی خیابان ها و معابر شهری شد اما رعایت برخی اصول #فرهنگ_شهروندی می توانست از تبعات بیشتر این سیل جلوگیری کند.


شاید برایتان جالب باشد که بدانید زیر گذر یادگار امام، هنگامی که بر اثر شدت بارندگی به زیر آب فرورفت، ساعت ها طول کشید تا تانکرهای تخلیه آب خود را به این محل برسانند. چرا؟ چون بر روی عرشه پل و حوالی آن، بسیاری از خودروها توقف کرده بودند تا برخی ها، صحنه های جاری شدن سیل و آب گرفتگی این زیر گذر را ببینند و اینچنین، ترافیک سنگین ایجاد شده مانع به موقع رسیدن خودروهای خدمات رسان شد!!


شاید برایتان جالب باشد که بدانید چرا در هنگام جاری شدن سیل در بخش هایی از بلوار صنایع، این حجم از زباله های پلاستیکی بر روی آب سرگردان است! احتمالا حدستان درست است. حجم بسیار بالای زباله های پلاستیکی در جوی های آب این بلوار و بسیاری دیگر از خیابان ها و بلوارهای شهر، در هنگام بارندگی همانند یک سد عمل می کند و مانع از انتقال آب از طریق اصلی خود می شود و نهایتا با سر رفتن جوی آب بر اثر مسدود شدن به دلیل تراکم زباله های پلاستیکی، آب وارد خیابان می شود و چنین صحنه هایی خلق می کند!


شاید برایتان جالب باشد که بدانید در ساعاتی که شیراز در آستانه سیل قرار داشت و انواع هشدارها از طریق فضای مجازی، ارسال پیامک انبوه و تبلیغات شهری صورت گرفته بود، بیش از 40 نفر از شهروندان در ساعات مختلف در بستر رودخانه چنار راهدار مشغول تفریح و تماشای سیل بودند و برخی از آنها نیز متاسفانه در سیلاب گرفتار شدند که اگر اقدام به موقع سازمان آتشنشانی نبود، شاید برخی شهروندان شیرازی بیخود و بی جهت جانشان را از دست می دادند.


و دست آخر، در ساعاتی که شیراز در آستانه سیل قرار داشت، بسیاری از شهروندان را در حال تفریح و گشت و گذار در حاشیه بلوار شهید چمران و یا پیاده راه مهندسین می شد مشاهده کرد حال آنکه بهترین و عاقلانه ترین رفتار شهروندی در هنگام مواجهه با بحران هایی چون سیل، این است که در منزل و یا پناه گاه های مناسب بمانیم و جان خود و عزیزانمان را به خطر نیندازیم.


رعایت اصول فرهنگ شهروندی در هنگام بحران، تعریفی ساده از نقش شهروندان در مقوله بسیار مهم پدافند غیرعامل است که نقش جدی و مهمی در کاهش خسارت های مالی و آسیب های جانی به همراه خواهد داشت.
به امید آنکه در آینده دیگر شاهد تکرار چنین صحنه ها و حوادثی در شهر زیبا و دوست داشتنی مان شیراز نباشیم.

سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله

لینک اشتراک گذاری مطلب فوق در شبکه های اجتماعی

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x